Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mossèn Xavier Aymerich és oficialment el rector de Santa Maria

L’entrada d’un nou rector a una parròquia és un acte oficial que s’emmarca en una celebració litúrgica.

Aquest diumenge a la tarda va tenir lloc a la Basílica de Santa Maria l’acte litúrgic per fer oficial l’entrada de Mossèn Xavier Aymerich com a rector de les parròquies de Vilafranca i de la resta de parròquies que queden sota la seva responsabilitat. L’entrada d’un nou rector a una parròquia és un acte oficial que s’emmarca en una celebració litúrgica, presidida pel Bisbe diocesà, en aquest cas el Bisbe Agustí de Sant Feliu de Llobregat.

Durant la celebració es va llegir l’acta de presa de possessió i va ser signada per part del Bisbe, el nou rector i dos fidels de la parròquia, que actuaven com a testimonis.

Mossèn Xavier Aymerich substitueix així Mossèn Jaume Berdoy, qui va morir el passat mes de febrer. Aymerich ha deixat de ser el rector de les parròquies de Sant Miquel Arcàngel, Sant Bartomeu de la Quadra i Santa Creu d’Olorda de Molins de Rei per tornar a Vilafranca, on va ser vicari, fins fa aproximadament deu anys.

Per tant, Aymerich assumeix un nou càrrec en un entorn molt conegut per a ell.

Xavier Aymerich serà rector també de Santa Magdalena de Pontons; Santa Maria de Sant Martí Sarroca; Sant Genís de Torrelles de Foix; Santa Maria de Foix d’El Terme, a Torrelles de Foix; Sant Miquel d’Olèrdola; Sant Pere de Sant Pere Molanta, a Olèrdola; i Sant Pere de la Gornal de Castellet i la Gornal.

Quan el 1996, amb 29 anys, va acabar el seminari, Aymerich va ser destinat a Vilafranca, ciutat que no coneixia. S’havia d’incorporar al setembre però per començar a situar-se va venir els darrers dies d’agost, just per la Festa Major. Quan va ser ordenat capellà a Santa Maria es va muntar un pilar casteller i a partir d’aquí va començar a interessar-se pels castells. Va fer de mossèn durant 13 anys a la vila i l’any 2015 va fer el pregó de la Festa Major.

Un altre fet que el relaciona amb la festa és la seva afició pels castells i la seva participació amb la colla dels Castellers de Vilafranca, com a casteller de pinya.

Xavier Aymerich, és Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: