Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Es milloraran els accessos i serveis a l’església del Conjunt Monumental d’Olèrdola

Es milloraran els accessos i serveis a l’església del Conjunt Monumental d’Olèrdola

La previsió és que l’Agència Catalana del Patrimoni realitzi aquest 2017 obres de millora de serveis i accessos a l’església de Sant Miquel, al Conjunt monumental d’Olèrdola.

En la sessió ordinària de ple celebrada aquest dimarts, s’aprovava per unanimitat del consistori concedir a les obres una bonificació del 80% de l’impost de Construccions, instal·lacions i obres atenent a l’especial interès dels treballs i d’acord amb el que contemplen les ordenances fiscals.
El pressupost d’execució per contracte del projecte és de gairebé 248.000€. L’objecte del projecte és fer que la visita al recinte interior del museu d’Olèrdola sigui més còmode i accessible a persones amb mobilitat reduïda i permeti el pas ocasional de vehicles de servei. L’altra aspecte del projecte és preveure l’arribada de serveis soterrats a totes les zones amb restes arqueològiques per millorar la seva museïtzació.
En l’apartat de mocions, s’aprovava amb el vot favorable d’ApO i d’ERC i el vot en contra del PDeCAT, una proposta provinent del Consell Comarcal per a estudiar la viabilitat d’un servei funerari públic comarcal. L’alcalde, Lucas Ramírez, manifestava que des de l’Ajuntament es recolzaria la formació d’aquesta empresa pública, en cas de tirar endavant.
ERC recordava que la situació actual dels serveis funeraris no es podia tolerar i assegurava que l’empresa que presta el servei al tanatori de Vilafranca tenia 360.000 euros de “sobreguany”. El PDeCAT es mostrava d’acord amb el fons de la qüestió però va votar en contra perquè no s’havia adaptat el text de la moció que provenia del Consell Comarcal.
El ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una moció proposada pel PDeCAT que instava a que l’IVA dels serveis funeraris passés del 21 al 10%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: