Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Escola Municipal de Música de St Sadurní incorpora un taller d’iniciació a l’acordió diatònic

L’Escola Municipal de Música de St Sadurní incorpora un taller d’iniciació a l’acordió diatònic

Se suma a l’aposta per la música popular, que ja es va iniciar l’any passat amb la gralla.

Continuant amb la voluntat d’incorporar la música popular i els seus instruments al programa de l’Escola Municipal de Música, que es va iniciar l’any passat amb els tallers de gralla, durant el curs 2017-2018 començarà un curs d’introducció a l’acordió diatònic, a càrrec de Vanessa Carreras, a banda de mantenir el curs de gralla, que impartirà Manu Sabaté.
Des de l’escola s’aposta un any més per la Música i per la Cultura catalanes, així com per recuperar aquells instruments que durant tants anys han ajudat a mantenir i difondre la música popular i a donar color a les festes.
Des del segle XIX, l’acordió era l’orquestra de les festes majors de poble i, tot i que durant una llarga època va ser estigmatitzat per l’església ja que fomentava el ball, va sobreviure sobretot a les zones rurals. Gràcies al seva mida reduïda, els pastors el lligaven amb el mocador de farcell i se’l podien endur muntanya amunt. A mitjans dels anys 70, l’acordió diatònic va començar a reviure amb força.
La professora Vanessa Carreras, que impartirà el curs, ha estat estudiant durant anys aquest instrument i el seu repertori per recuperar-lo de l’oblit.
Per més informació i inscripcions us podeu dirigir a partir de l’1 de setembre a l’Escola de Música.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: