Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aprovació de la moció contra la crema de residus a Uniland dona la raó als veïns

Bosc Verd i els veïns dels Monjos consideren que l’Ajuntament reconeix que no va actuar bé en aprovar la moció per aturar la crema de residus a Uniland.

Recordem que el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i 16 veïns del Penedès van presentar una moció a l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos per tal de demanar el suport del ple en executar la resolució del comitè de compliment del conveni d´Aarhus de Nacions Unides que el passat 19 de juny de 2017 va declarar il·legal l’autorització per la crema de residus a la cimentera dels Monjos emparant-se en la vulneració de la participació pública i de la transparència, establint que aquest fet hauria de comportar que la Generalitat tramités amb celeritat la nul·litat de l’autorització ambiental.
La moció va ser exposada per Xavier Llenas, veí de la població, en representació dels setze veïns i del col·lectiu ecologista Bosc Verd. En el plenari van intervenir-hi també veïns del municipi, a banda dels grups polítics.
El consistori en ple va aprovar la moció per unanimitat. La moció demana que es tramiti per la Generalitat la nul·litat de l’autorització ambiental a Uniland per la crema de residus per haver de ser considerada en aquest moment il·legal ja que es va vulnerar el dret a la informació i participació dels veïns.
Els veïns consideren que el Ple, en aprovar la moció, està reconeixent no haver donat el suport que calia en el seu moment i ara, es demana la revisió d’ofici de la nul·litat de l’autorització i que es deixin d’utilitzar residus i fangs de depuradora com a combustible fins que, si s’escau, i amb participació del veïnatge, hi hagi nova autorització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: