Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca reedita el pla d’ocupació ‘Recuperar l’expectativa de jubilació’

El programa ‘Recuperar l’expectativa de jubilació’ està adreçat a persones majors de 60 anys que no han cotitzat els 15 anys mínims que es requereixen per tenir dret a cobrar la pensió de jubilació.

Concretament a aquelles persones a qui els faltin entre 3 i 14 mesos de cotització. Han d’estar inscrites a les llistes de l’atur i en una situació legal de desocupació.

L’Ajuntament de Vilafranca, a través del Servei d’Ocupació, ofereix un pla d’ocupació “a mida” amb una jornada laboral del 100% i feines que es desenvolupen en els àmbits de consergeria, administració o neteja a diferents àrees del propi ajuntament.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior Joan Manel Montfort ha destacat l’esforç econòmic i de recursos que suposa aquest programa, al qual es destinen 70.000 euros a través de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona. Montfort també ha insistit en la rellevància d’una iniciativa com aquesta, que permet solucionar situacions molt difícils.

Montfort ha dit que, si calgués ampliar el pressupost per a desenvolupar el programa, es faria, ja que el govern el considera prioritari.

La iniciativa es va posar en marxa l’any passat amb la rebuda d’una cinquantena de sol·licituds, de les quals només vuit complien tots els requisits necessaris. D’aquesta manera, vuit persones majors de 60 anys van completar el període de cotització per poder cobrar la pensió de jubilació. Set, eren dones i una d’elles és la Dora Belda, que ha treballat durant molts anys però només cotitzava per quatre hores de feina.

Per a l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, el pla és modèlic i referma el compromís de l’Ajuntament de Vilafranca en les polítiques d’ocupació.

Les persones que compleixin els requisits i que estiguin interessades a participar en el pla es poden posar en contacte amb el Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament. Hi haurà un termini de dues setmanes per a presentar la documentació necessària i destriar els beneficiaris finals. Els plans d’ocupació començaran a l’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: