Dimecres, 19 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Juliols de la UB revisen el canvi que ha viscut el món del vi en els darrers 10 anys

Aquesta setmana s’ha iniciat a Vinseum una nova edició dels cursos que la Universitat de Barcelona organitza a l’estiu amb el nom genèric de Els Juliols.

Aquesta és la desena edició d’aquests cursos a Vilafranca, i centrant-se sempre en temes que tenen a veure amb la cultura del vi, la seva elaboració, consum i comercialització. Enguany, com explica el coordinador del curs, Joan Cuscó, sota el títol de Terres de vins es vol fer un repàs i un apunt als canvis que ha experimentat el món del vi en aquests 10 anys. Sobre tot amb la incorporació de noves generacions a les empreses vinícoles.
En la primera sessió que es feia dilluns a la tarda, es va encetar parlant d’arqueologia i del món del vi en el món romà.
El curs omple any rere any les places disponible. Una part són persones del Penedès que no tenen perquè ser professionals del vi, una altra part són professionals del sector que els interessa alguna part del programa; i la resta estudiants universitaris que complementen amb aquets curs els seus crèdits.
La conclusió és molt positiva en aquests 10 anys, ja que com remarca Cuscó, han aconseguit oferir cada any propostes que resulten atractives i que tenen una continuïtat i projecte global a banda de permetre un contacte directe amb els productors.
Totes les tardes d’aquesta setmana es faran les sessions d’aquest 2017 dels Juliols a Vilafranca, combinant les classes teòriques amb visites a bodegues i cellers per tal d’analitzar enguany els canvis que s’han produït en aquests 10 anys en el món del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: