Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Jazz-The Story inaugura la seva gira per Europa al Vijazz

Jazz-The Story inaugura la seva gira per Europa al Vijazz

Les estrelles de jazz nord-americanes Vincent Herring, James Carter, Eric Alexander, Jon Faddis, Jeremy Pelt i Steve Turre han inaugurat la seva gira europea a Vilafranca.

La banda formada pels millors exponents de jazz internacional actual ha donat, aquesta divendres a la nit, el tret de sortida de l’11 edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès amb l’espectacle Jazz – The Story. Celebrating 100 years of jazz recording. El Banc Sabadell Vijazz Penedès ha suposat pels artistes també la inauguració de l’espectacle a la seva gira per Europa. L’espectacle es va estrenar el passat mes de gener al mític club Birdland de Nova York i ha estat aclamat com un dels muntatges més brillants que s’han generat al voltant de la música jazz. Com no podia ser d’una altra manera, el conjunt format per Vincent Herring (direcció artística), James Carter i Eric Alexander (saxo), Jon Faddis i Jeremy Pelt (trompeta), Steve Turre (trombó), Mike Ladonne (piano i teclats), Kenny Davis (baix), Carl Allen (bateria) i Nicholas Bearde (veu) -reunit expressament per celebrar el centenari de la publicació del primer disc de jazz- ha omplert la Plaça Jaume I de Vilafranca amb una acollida per part del públic espectacular. Sota la direcció artística de Vincent Herring, han ofert un recorregut magistral pels diferents estils que han marcat l’evolució del jazz. Des dels anys 20 i 30 amb el ragtime i el swing, fins el bebop dels 40, el cool dels 50 i les noves formes que sorgeixen a partir dels 60 amb el jazz modal o el free, passant per les fusions amb la bossa nova, el latin i el rock. Un viatge musical i vivencial al voltant de la història d’una música que segueix bategant a càrrec d’alguns dels seus exponents més rellevants.

Enguany tancarà el festival Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat. Reeves presentarà diumenge a les 22 hores el seu darrer àlbum ‘Beautiful Life’, on reivindica una visió positiva del miracle de la vida i el qual li ha tornat a valdre un Grammy.

Abans però, l’escenari del Banc Sabadell Vijazz Penedès serà testimoni de les actuacions del gran trompetista de Nova Orleans Christian Scott, avui a les 21 hores, que fa conviure els registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip hop i les seves derivades més urbanes i elèctriques. I aquest mateix dissabte, a les 23 hores, tancarà la jornada The JB’s James Brown Original Band. Tretze músics sota la direcció del trombonista Tyrone Jefferson, un dels artífexs de l’espectacular so de la banda de soul i funk més brillant del món, oferiran el repertori íntegre dels concerts de James Brown, el padrí del funk. Aquesta és l’única banda avalada i recolzada per la família de James Brown. I compta amb la participació de Danny Ray, mestre de cerimònies de Brown des de 1960.

Al cicle de concerts solidaris “Elles i el jazz”, ahir va tenir lloc el concert de Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio a l’Espai Cava, situat al Claustre de St Francesc, que estava ple de gom a gom. Avui serà el torn de Joan Chamorro que presentarà ‘La màgia de la veu’ acompanyat d’Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Èlia Bastida i Abril Sauri. I demà, diumenge, tancarà el cicle “Elles i el jazz” la madrilenya Mayte Alguacil. Aquests tres concerts són els únics que són de pagament, i una part dels beneficis van destinats a l’Associació Ginesta de Vilafranca per lluitar contra el càncer de pit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: