Dijous, 22 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC planteja que Vilafranca s’adhereixi al projecte “No puc esperar” i que creï un carnet jove

ERC ha presentat en roda de premsa les dues mocions que entraran a registre per tal que siguin debatudes i aprovades en el proper ple de l’Ajuntament de Vilafranca.

La primera d’aquestes mocions està dins de l’àmbit de salut i té a veure amb un projecte que han dut a terme el conjunt de pacients amb malalties inflamatòries intestinals de Catalunya i que s’anomena ‘No puc esperar’. Una iniciativa al servei sobretot de les persones que pateixen la Malaltia de Crohn, Colitis Ulcerosa o qualsevol tipus de patologia detectada pels metges com a malaltia inflamatòria intestinal. Des d’ERC plantegen que l’Ajuntament de Vilafranca s’adhereixi a aquest projecte, tal i com ja han fet més de 100 ajuntament catalans.

A nivell de la comarca ja s’han adherit l’Ajuntament del Pla del Penedès, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès. El que proposa ERC més concretament és: aconseguir que aquests pacients tinguin més fàcilment a la seva disposició un lavabo quan surtin de casa; divulgar la malaltia i poder explicar les necessitats d’aquestes persones alhora que intentar millorar la seva qualitat de vida.

L’Altra de les mocions presentades té la voluntat d’evitar que Vilafranca es converteixi en ciutat dormitori garantint que els joves també tinguin el seu oci a la vila i no hagin de marxar fora. I el que proposen per aconseguir-ho és crear un carnet jove municipal amb descomptes i promocions.

La idea és crear un carnet per a joves d’entre 14 i 25 anys per a dinamitzar a la vegada l’oci juvenil, la cultura i l’economia de Vilafranca. Actualment hi ha altres municipis que han aprovat aquesta iniciativa i ja està en funcionament com serien Sant Feliu de Llobregat o Cerdanyola del Vallès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: