Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge té lloc el lliurament de premis del Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya

Víctor Braojos i Adrià Bravo obtenen el segon premi a la categoria sènior del 47è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, en deixar el jurat el primer lloc desert.

Dissabte es van fer a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer les audicions de la categoria sènior del 47è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya. El certamen, organitzat per Joventuts Musicals de Vilafranca, tancava així les audicions abans del concert final amb l’actuació dels guanyadors i el lliurament dels premis que tindrà lloc aquest diumenge a la tarda al mateix lloc.
La categoria sènior del concurs és per a pianistes d’entre 21 i 26 anys. El jurat va decidir declarar el primer premi desert i que el segon lloc el compartissin els pianistes Víctor Braojos, de Cardedeu, i Adrià Bravo, de Barcelona.

Braojos va interpretar peces d’Albéniz i Chopin i la Sonata en si menor de Liszt. Després de tocar, ens explicava com s’havia preparat pel concurs.

El jurat també va fer diverses mencions d’honor en igualtat de mèrits pels pianistes José Alberto del Cerro, d’Albacete, i Javier Moraga, de Barcelona.
Des de Joventuts Musicals de Vilafranca, el seu president Josep Valldosera, explicava que en aquesta edició han tingut força participació de fora de Catalunya entre els 36 concursants que s’hi ha presentat.

En la categoria C, de fins a 21 anys, el primer premi ha estat per Elena Sancho, de Benlloch (Castelló), i el segon per Alexis Pérez, de Bigues i Riells. Hi ha hagut mencions d’honor per Marc Arnau, de Vilanova i la Geltrú, i Marina Massó, de Portals Nous (Palma Mallorca).
La categoria B, fins als 17 anys, ha tingut com a premiats Carlos Bujosa, de Tarragona, en primer lloc, i Emma Stratton, de Pals, en segon lloc. Les mencions han estat per Eduard Pla, de Sabadell, i Pau Vendrell, de Vic.

Finalment, en la categoria A, de fins a 13 anys, Rubén Ángel Russo Gutiérrez, de Pinto (Madrid), ha obtingut el primer premi mentre que el segon ha estat per Bernat Sánchez, de Barcelona. També en aquesta categoria hi ha hagut menció d’honor per a Júlia Fortuny, de La Selva del Camp.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: