Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca volen tornar a descarregar el 3d10fm a Vilanova

Com ja vénen anunciant, els Castellers de Vilafranca volen portar a plaça el primer castell de deu de la seva temporada aquest dissabte a Vilanova i la Geltrú.

Igual que van fer l’any passat, els vilafranquins tenen la intenció de descarregar el 3d10fm a la capital del Garraf: un castell que, fins l’any passat, no s’havia descarregat mai abans de Sant Fèlix.

Aquesta temporada, els Minyons ja l’han carregat i la Vella el va intentar per Sant Joan, de manera que continua sent un repte ambiciós encara que s’hagi avançat en el calendari. El cap de colla dels Castellers de Vilafranca Toni Bach creu que la feina feta l’any passat i tota la que s’està fent aquest any els permet afrontar el repte preparats i amb optimisme.

Els Castellers de Vilafranca es plantegen acompanyar el castell de deu amb dos gammes extra més: obririen l’actuació amb la torre de nou amb folre i manilles i, a la tercera ronda, després del tres de deu, plantejarien probablement un castell amb agulla. Es barallen el tres i el quatre de nou amb folre i agulla, però també el tres de vuit per sota o, fins i tot, el quatre de nou net. L’assaig d’aquesta nit acabarà de perfilar l’actuació.

El cap de colla també voldria portar a Vilanova el pilar de vuit amb folre i manilles, tot i la caiguda a la descarregada del de set amb folre a les Santes.

L’assaig d’aquesta nit és un assaig especial de castells de deu pisos i en el qual el cap de colla dels Castellers de Vilafranca fa una crida a tothom per omplir Cal Figarot. En acabar l’assaig, hi haurà hamburgueses per a tothom i se sortejaran tres lots de vins de la DO Penedès.

L’actuació començarà a les sis de la tarda a la Plaça de la Vila de Vilanova, acompanyats dels amfitrions Bordegassos de Vilanova i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els autobusos sortiran de Cal Figarot a les cinc i la cercavila sortirà a dos quarts de sis des de la Plaça de les Casernes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: