Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca tornen a fer de Vilanova plaça de deu

Els vilafranquins carreguen el 3 de 10 amb folre i manilles, en una diada de Festa Major on també brilla de manera excepcional la Colla Jove de Tarragona

Vilanova i la Geltrú va estar d’enhorabona el passat dissabte. Per segon any consecutiu podia presumir de ser plaça de 10. L’espectacular 3 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca, que aquesta vegada va quedar en carregat, a la diada de Festa Major a la capital del Garraf, així ho certificava.

Uns Castellers de Vilafranca però que van deixar feina a mitges, malgrat dur a plaça 4 castells de gamma extra una vegada més. Una diada a Vilanova que a banda del castell de 10 va observar com els verds feien un pas endavant amb ràbia i orgull, malgrat la caiguda, descarregant el fins fa poc dies oblidat 4 de 9 amb folre i agulla que s’estrenava a Vilanova. Però no només els verds van anar a totes, ja que la Colla Jove Xiquets de Tarragona, des de fa uns anys també colla convidada, va fer una impressionat jornada, completant el 5 de 9 amb folre que tenia pendent des de Terrassa, que també era inèdit a Vilanova, i descarregant el quart Pilar de 8 amb folre i manilles del seu historial. Màquina a punt pel que ha de venir. Per la seva part la colla local dels Bordegassos va retrobar-se dos anys després amb el 3 de 8 descarregat per sumar una clàssica de castells de 8 que els resulta balsàmica.

Els Castellers de Vilafranca, van obrir plaça amb la Torre de 9 amb folre i manilles, castell que enguany dominen amb bon fer. Cal dir que els verds duien a plaça un peu força important que va ajudar i molt a fortificar el folres. Una torre ferma de baix que es va carregar amb solvència i que només i que no va passar mai per moments complicats a la baixada. Completaven la cinquena d’aquest any. I tal com havien promès a segona ronda el 3 de 10 amb folre i manilles, matiner com la temporada passada. Una posta en escena ràpida i ben encaixada va ajudar a carregar un castell de 10 amb molta solvència, treballant però no al límit. Es mostrava molt compacte per baix. Un cop feta la aleta el pis de quints i sisens van remenar massa fins que una rengla va saltar. Una llàstima perquè el castell tenia corda per descarregar-se.  Els verds trencaven un ratxa de set seguits sense caure. Curiosament aquest era l’intent número 100 de la història global del món casteller, dels quals només s’han completat 22. I l’orgull de colla gran amb la decisió de no baixar pretensions i refer-se de la caiguda amb el 4 de 9 amb folre i agulla, un castell amb majúscules que tot just feia sis dies s’havia recuperat. Va tenir una bona resolució al tronc i com que era el dia, el folre va tornar a estar excel·lent amb un peu al que mai serà prou agrair-los la feina. Segon de la temporada descarregat, el que en fa 33 de la colla, que a més va gaudir de l’honor de fer el 50 descarregat del global de totes les colles. Van voler acabar amb el pilar més gran, el de 8, que estrenaven a plaça aquest 2017, però no va poder ser, els dubtes de l’enxaneta que va baixar abans d’hora el va fer desmuntar. Llàstima, tenia bona pinta. Una diada amb satisfacció a mitges pels vilafranquins conscients dels molts canvis als troncs, alleugerits que necessiten anar pas a pas. Ara dies de descans i a pensar el diada del Figarot i La Bisbal.

Brillant, molt brillant  i altament resolutiva va estar la Colla Jove Xiquets de Tarragona que aquest any està cridada a competir per ser la millor. Va completar el 9 de 8 amb tres enxanetes per assolir després el 5 de 9 amb folre que tenien pendent descarregar,  des del carregat a Terrassa el passat 2 de juliol. Gran resolució. Van completar la diada amb el 4 de 9 amb folre i el Pilar de 8 amb folre i manilles, el primer dels tarragonins aquest any i el quart de la colla, dos d’ells a Vilanova. A més aquest pilar era el número 100 descarregat del món casteller, on els verds son els grans dominadors amb 69. La Jove ara, només te al cap la diada de Sant Magí on la poden fer grossa.

Per la seva part la colla local, els Bordegassos de Vilanova, va poder completar una clàssica de castells de 8, amb el 3 de 8 com a novetat, que no descarregaven precisament des de la Festa Major de 2015. Va sumar també el 4 de 8 i la Torre de 7. Tres castells a la primera i sense ensurts que per Festa Major no feien des del 2011. Van molt bé.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: