Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca no poden amb el 4 de 9 sense folre a Tarragona

Els verds van portar fins a Tarragona l’anomenat castell total, el mític quatre de nou, el més matiner que mai s’havia plantejat la colla, però no el van poder assolir.

La vuitena edició de la diada del Pla de la Seu, tenia al·licients per endavant d’alta volada, destacant l’anunci dels Castellers de Vilafranca d’oferir un “homenatge a la història” tarragonina amb el 4 de 9 sense folre, que al final no va ser possible. Una diada llarga i dura per les diferents aturades que ens va portar no obstant l’alegria de veure el 3 de 9 amb folre i agulla dels verds, el primer 4 de 9 amb folre de l’any dels Xiquets de Tarragona i el primer 5 de 8 dels Castellers de Sants. Les tres colles que un any més complien en una diada assentada amb força al calendari casteller tarragoní.

Els Castellers de Vilafranca que van a anar a totes amb un programa molt ambiciós. Van obrir la diada amb el tres de nou amb folre i l’agulla, que van suar de valent per poder completar. Execució d’un tres molt remenat per dalt que va aguantar fortes embranzides i un pilar central rocós però que també va suar per completar-se. El segon de l’any i  el millor castell completat mai en aquesta diada del Pla de la Seu. Tot seguit el repte anunciat i preparat, l’atac al 4 de 9 sense folre més matiner que mai els verds portaven a una plaça. Van poder quadrar el castell a la segona però no va començar  la pujada amb tranquil·litat i de seguida va anar perden la forma. Remogut, i quan l’enxaneta ja havia reculat per desmuntar-lo, el castell es va trencar. Vista l’execució del castell total no va tenir res a veure amb la bona dinàmica que mostraven els assajos, on l’havien preparat a consciència per assolir-lo amb les millors de les garanties. Però ni va poder ser. Caiguda dura que va provocar canvis en la resta d’actuació. Van seguir la tercera ronda amb el 4 de 9 amb folre, ple de canvis. Cinquè descarregat de la temporada i anotar que amb 46 se seguits igualen de moment la millor marca feta mai per ningú entre 2010 i 2014. A la quarta ronda amb tot fet els Castellers de Vilafranca van descarregar el seu setè tres de nou amb folre, que com el quatre els servia per tancar per tercer any seguit la diada del Pla de la Seu amb tres castells de nou. Ara caldrà valorar l’estat dels possibles lesionats i aixecar moral de cara a la exigent diada del proper dissabte a Altafulla.

Els Xiquets de Tarragona van poder estrenar-se amb els castells de nou, descarregant el seu primer 4 de 9 amb folre de la temporada. També va completar el seu cinquè 5 de 8 de l’any i el 4 de 8 amb l’agulla, castell que va fer a la segona després d’un primer intent. En una diada que va anar de més a menys els tarragonins van acabar amb un intent caigut sobre el pilar de 7 amb folre.

També destacada la diada dels Castellers de Sants, que una vegada més va descarregar al Pla de la Seu els dos castells bàsics de 9, el tres i el quatre folrats, tots son amb una molt bona execució. Va completar la tripleta màgica estrenant aquest 2017 a plaça el 5 de 8.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: