Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Balls de la FM fan públic el seu malestar per no poder assajar a la Plaça de la Constitució

Els balls han fet públic un comunicat on lamenten la manca de diàleg amb l’Ajuntament i l’Associació de Veïns del Centre, i refermen que les suposades molèsties no eren excessives.

Arrel dels canvis de localització dels assaigs d’alguns balls de La Més Típica i, també, degut a les informacions que han aparegut durant els darrers dies en les diferents xarxes socials i a El 3 de Vuit, als balls de la Festa Major han fet públic un comunicat on volen exposar els motius del seu desacord amb la mesura que s’ha dut a terme des de l’Ajuntament: la retirada dels assaigs dels balls de la Festa Major de la Plaça de la Constitució i la seva redistribució per la vila.
El comunicat exposa què, abans de reunir-se les parts implicades per harmonitzar una resposta al problema, la proposta que se’ls va presentar ja havia estat definida i aprovada per l’associació de veïns del Centre Vila i pocs canvis es van poder dur a terme.
En aquest sentit els balls de la Festa Major volen indicar que no consideren excessius els “sorolls” que podrien haver generat la molèstia dels veïns. A partir de les 10 de la nit no hi havia una alta activitat a la Plaça i tan sols hi quedava un ball de peces, que assajava a la Plaça de la Vall del Castell. Enguany però, amb nova distribució dels balls que s’ha dut a terme decidida per l’Ajuntament, ja no es podrà veure cap ball assajant a la plaça de la Constitució. Per aquest motiu, com a mostra de la seva disconformitat amb aquesta precipitada resolució han decidit que l’Assaig popular no es farà enguany a la Plaça de la Constitució.
Tot i això, els representants dels balls volen deixar de banda els interessos particulars de les parts i replantejar un diàleg necessari entre l’Associació de veïns del Centre, els balls de la Festa Major i l’Ajuntament.
Finalment, volen agrair totes les mostres de suport rebudes, tant des de les botigues de la zona com de totes aquelles persones que es han fet arribar el seu recolzament de manera personal o a través de les xarxes socials, demanant un retorn a la normalitat i una solució que eviti qualsevol mena de conflicte que pugui embrutar la Festa Major.
El comunicat està firmat per El Drac, els Diables, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, els Gegants, els Nans, els Capgrossos, les Cotonines, les Panderetes, els Pastorets, els Cercolets, el Ball Pla, els Figuetaires, els Bastoners, els Panderos i les Gitanes de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: