Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds rebran una subvenció de 500.000€ de la Diputació pel museu casteller a Cal Figarot

El Ple ordinari celebrat aquest dimarts a l’Ajuntament de Vilafranca ha tractat aspectes econòmics, amb l’aprovació del Compte General de la Corporació corresponent a l’exercici econòmic de 2016.

Una aprovació per part dels grups del govern, PDeCAT i PSC a més del PP, i les abstencions de la resta de grups de l’oposició. Amb els mateixos suports també es va aprovar una operació de crèdit per garantir les inversions del 2017 amb unes condicions molt avantatjoses i subvencionades per la Diputació. El tercer punt va ser una modificació de pressupost d’un muntant de 755.000€, que va explicar el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz. D’aquesta quantitat al voltant d’uns 688.000€ corresponen a l’acceptació d’algunes subvencions. La més destacada és la de 250.000€ que la Diputació aportarà al projecte de remodelació de Cal Figarot, que els Castellers de Vilafranca volen convertir en museu casteller. Segons es va explicar els Verds han demanat la subvenció a la Diputació però es tramita a tres bandes, amb la implicació de l’Ajuntament, que posteriorment també farà una aportació al projecte de 125.000€ enguany i amb les mateixes aportacions per part de les dues administracions l’any vinent.

El regidor del PP, Josep Ramon, apuntava el seu suport, entenent que el projecte promocionarà el turisme i Vilafranca.

En relació a la modificació del pressupost, el regidor de VeC, Ramon Arnabat, també assenyalava els 100.000 que es destinaran a l’EPEL de l’Institut Municipal de Formació, per eixugar dèficit. En aquest punt reclamava més compromís a la Generalitat.

En nom d’ERC, Josep Àlvarez, apuntava l’abstenció en aquest punt perquè es tracta de modificar una pressupostos en els que els republicans no hi estan d’acord.

I per part de la CUP, Marcel Martínez, indicava que el total de la subvenció que rebran els Castellers serà de 750.000€ en dos anys, i lamentava que no es prioritzin altres equipaments que sí que estaven previstos per part de l’ajuntament.

En relació a aquest tema el regidor d’Hisenda va recordar que la subvenció l’han sol·licitat els Castellers a la Diputació, alhora que considerava que val la pena donar suport als projectes de les entitats com aquest.

Finalment es va aprovar la modificació de pressupost amb els vots a favor de PDeCAT, PSC i PP i les abstencions de CUP, ERC i VeC.

 

 

 

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: