Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicia el dispositiu d’informació i vigilància per a la prevenció d’incendis forestals

La Diputació de Barcelona va iniciar divendres i fins a l’1 de setembre, la campanya 2017 d’Informació i Vigilància contra incendis forestals.

El PVI és un programa de suport als municipis en la prevenció de focs al bosc durant els mesos d’estiu que es fa en col·laboració amb 269 ajuntaments, 118 agrupacions de defensa forestal i 9 federacions d’ADF.

Aquest any, la campanya, que arriba a la 21ena edició, comptarà amb un dispositiu integrat per un total de 266 persones contractades, a més dels 14 enginyers de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, que coordinen el conjunt del dispositiu.
El Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals és un dispositiu que abasta el conjunt de la demarcació de Barcelona, amb una extensió de 475.502 hectàrees forestals, dividida en tres sectors de prevenció: Centre, Metropolitana Sud, on hi ha les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat i Garraf, i Metropolitana Nord.

En conjunt, el Pla compta amb un total de 90 unitats d’informació i vigilància mòbil, 22 punts de vigilància fixa i 8 centres de control per centralitzar avisos i incidències, que actuen en el conjunt de territori entre les dos quarts d’una i dos quarts de vuit tots els dies.

El PVI té com a objectius reduir el nombre d’incendis mitjançant la sensibilització a la població i la detecció de punts de risc que poden ser causa d’un incendi forestal amb informadors que recorren un total de 90 rutes per zones forestals, així com pels vigilants situats en punts fixos d’observació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: