Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha confirmat que el Vinseum rebrà 1 milió 900 mil euros dels Fons FEDER

La Generalitat cofinançarà amb 15,1 milions d’euros 14 projectes impulsats per les administracions locals de les comarques de Barcelona a través dels FEDER 2014-2020.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ja ha publicat la resolució amb els projectes presentats per diferents administracions que rebran una subvenció dels fons europeus gestionats per la Generalitat.

D’aquests el més ben dotat és el projecte presentat per l’Ajuntament de Vilafranca del Vinseum, amb una partida d’1 milió 900 mil euros.

El projecte pretén crear les condicions adequades per tal que el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya VINSEUM esdevingui un centre nacional de referència del vi. Així, el projecte preveu la reforma i ampliació del Museu amb l’objectiu de convertir-lo en una eina de conservació, restauració i promoció del patrimoni cultural i artístic, així com també en un reclam turístic.

En concret, el projecte inclou la millora i ampliació de les instal·lacions de l’edifici Palau Reial, i comporta l’enderroc de l’edifici de Cal Pa i Figues i la construcció d’un nou edifici de tres plantes per a exposicions, amb espais addicionals per a tasques de preparació i suport. L’enderroc de de Cal Pa i  Figues permetrà fer un estudi arqueològic del solar, amb vinculació al casc històric des del segle XIII.

Entre els projectes seleccionats hi ha també el que ha presentat el Consell Comarcal de l’Alt Penedès “Penedès 360 graus”, dotat amb una subvenció d’un milió d’euros. El projecte vol potenciar l’Alt Penedès com una destinació enoturística de referència que ofereixi uns recursos turístics competitius més enllà del món del cava i el vi.  Per això, s’ha dissenyat l’estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l’Alt Penedès que gira entorn el turisme actiu, sostenible i cultural. Es basa en tres rutes circulars de mountain bike, slow bike i trekking en les quals hi ha degudament senyalitzades les distàncies, els dies que es necessiten per realitzar-les i els allotjaments i serveis vinculats a la ruta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: