Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La secció de l’Alt Penedès de la PTP s’ha presentat a Vilafranca

La secció de l’Alt Penedès de l’entitat Promoció del Transport Públic s’ha presentat a Vilafranca omplint la sala d’actes de l’Escorxador.

L’acte de presentació de la secció local de la PTP a l’Alt Penedès, a càrrec del delegat territorial de l’entitat, Albert Parès, i del president, Ricard Riol, s’ha celebrat a l’Escorxador de Vilafranca i ha congregat prop de 70 persones, amb presència de veïns i també de regidors de Vilafranca dels grups municipals del PDeCAT, ERC, Vilafranca en Comú, PSC i la CUP. L’esdeveniment ha servit per presentar diverses propostes de millora de la mobilitat, basades en mesures per potenciar el transport públic urbà i interurbà, tant de bus i com de rodalies i també els camins de mobilitat no motoritzada.

El delegat territorial de l’entitat, Albert Parès, explica que una de les principals reivindicacions passa per millorar el servei de bus interurbà que uneix Vilafranca amb la resta de municipis de la comarca.

L’entitat també treballarà per reclamar una millor comunicació de bus entre les capitals de la Vegueria.

Un altre dels objectius de la PTP és la millora de les comunicacions amb ferrocarril.

Per exemple la connexió amb Barcelona, sobretot per reduir el temps del viatge amb tren. També es reclama una connexió directa amb Tarragona, perllongant la R2 de l’Arboç fins a Vilafranca i també una connexió directa al Vallès Occidental, especialment fins a la Universitat Autònoma, perllongant la R8 de Martorell fins a Vilafranca.

La Promoció del Transport Públic és l’única associació dedicada en exclusiva a la defensa del transport públic col·lectiu a Espanya. Es va crear el 1993 a Barcelona i en els darrers anys ha anat estenent-se amb delegacions territorials. A partir d’ara ja té la seva delegació a l’Alt Penedès.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: