Diumenge, 3 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP insta al govern de Vilafranca a tornar a penjar la bandera espanyola dalt de l’ajuntament

El regidor del PP, Josep Ramon, acompanyat del president local de les Noves Generacions del PP, Miquel Tarrada, ha anunciat que en el Ple municipal del proper 27 de juny presentarà una moció.

A la moció s’instarà al govern a tornar a penjar la bandera d’Espanya. Recordem que davant els reiterats requeriments legals l’alcalde va fer posar la bandera el passat 17 de febrer i que aquest fet va comportar un moment de tensió política a Vilafranca. Des del PP lamenten que la bandera no hagi estat ni dos mesos onejant. En el darrer Ple municipal del mes de maig, Josep Ramon li va preguntar a l’alcalde perquè no hi era i Pere Regull li va contestar que per mesures de seguretat havia encarregat la millora dels màstils. Tres setmanes després no hi ha rastre de la bandera i per això els populars han decidit portar al Ple la moció. Una moció que va acompanyada de diverses sentències judicials que especifiquen quines són les condicions en les que han de figurar els símbols oficials.

Miquel Tarrada assenyala que no és, però, una qüestió de símbols sinó de compliment de la llei.

D’altra banda la moció també demana la retirada de l’estelada de màstil que hi ha a la rambla de Sant Francesc, al costat del monument a Milà i Fontanals, així com la resta d’estelades que hi ha a fanals de Vilafranca.

Segons Josep Ramon, hi ha jurisprudència, en concret una sentència del Tribunal Suprem, que indica que no es poden penjar aquestes banderes en edificis públics ni mobiliari urbà.

A la moció també s’insta al govern de Vilafranca a que col·loqui un retrat del Rei en un lloc preferent del saló de sessions, tal i com marca la normativa.

PP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: