Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals arrenca el 16 de juny

El divendres 16 de juny comença la campanya 2017 del Pla d’Informació i Vigilància d’Incendis Forestals, que es desenvolupa cada estiu des de fa 21 anys.

EL PVI és un programa de suport als municipis en la prevenció d’incendis forestals impulsat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i les ADF, i en coordinació amb el cos de Bombers.

EL PVI ha anat evolucionant en aquests 21 anys i ha virat el seu funcionament. Ara centra l’activitat en tres eixos fonamentals: la reducció del nombre d’incendis mitjançant la informació, la sensibilització i la prevenció; la minimització dels efectes dels incendis a través de les tasques de vigilància; i l’assistència tècnica als ajuntaments afectats en cas d’incendi important. Un aspecte, aquest darrer, cada cop més valorat pels ajuntaments segons el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona Jesús Calderer.

EL PVI s’estructura en tres sectors de prevenció a la província de Barcelona i compta amb 90 vehicles i 22 punts de vigilància. Hi treballaran 266 persones: 180 informadors, 44 guaites, 20 operadors de comunicació i 18 auxiliars. A més de 14 enginyers de la Diputació.

L’Alt Penedès, l’Anoia, el Garraf i part del Baix Llobregat formen part del sector metropolità sud. Hi haurà 13 professionals treballant a l’Alt Penedès, 26 a l’Anoia, 20 al Garraf i 22 al Baix Llobregat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: