Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pinnae s’oposa al valor de bescanvi de les accions en el procés de fusió de Bankia

Aquesta setmana el consell d’administració de Bankia ha aprovat la fusió per absorbir el Banc Mare Nostrum, que valora en 825 milions d’euros.

L’intercanvi serà d’una acció de Bankia per cada 7,8 títols del BMN.

La Fundació Pinnae ha emès un comunicat en el que explica que la Plataforma en Defensa dels Accionistes Minoritaris de BMN, que la Fundació encapçala, s’oposa al valor del bescanvi de les accions proposat en el procés de fusió amb Bankia, considerant-lo massa baix i es planteja interposar accions legals per lesió dels seus interessos. Asseguren que davant un escenari de tan baixa valoració el més adequat hauria estat posposar la fusió. Els accionistes minoritaris lamenten, a més, l’opacitat i carència absoluta d’informació al llarg del procés de fusió per part de la direcció de BMN. Per aquest motiu també estudien la interposició d’accions judicials per infracció del dret d’informació dels minoristes.

Des de Pinnae assenyalen que no s’entén que l’acord de fusió es fixi en 825 milions quan totes les opinions d’experts van establir un valor mínim per BMN de 1.000 i 1.300 milions d’euros, i quan es va rebre una oferta de 1.300 milions ara fa uns mesos. La Plataforma denuncia que en les darreres setmanes el Consell d’Administració ha ignorat les propostes de col·laboració en el procés de fusió que va oferir Pinnae a la passada Junta General d’Accionistes del 5 de maig. En la Junta, la Fundació Pinnae va votar en contra dels comptes de l’exercici 2016. Pinnae és el cinquè major accionista de BMN, amb un 4’3% del capital social de l’entitat, i administra el fons de l’obra social de l’antiga Caixa Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: