Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium organitza un any més l’arribada de la flama del Canigó a l’Alt Penedès

Enguany, la flama arriba a 12 municipis de l’Alt Penedès, dos menys que l’any passat, tot mantenint la mateixa estructura de funcionament que en les darreres edicions.

La nit del 23 de juny és nit de revetlla, i en molts municipis les fogueres que s’encenen ho fan amb la flama que al llarg de la tarda arriba des del Canigó. A l’Alt Penedès l’arribada de la flama l’organitza Òmnium, i com explica el seu president Jordi Parellada en aquesta ocasió es repartirà entre 12 municipis, 2 menys del que la van rebre l’any passat. Com és habitual, la flama es rebrà a Torrelles de Foix, i es pujarà al Santuari de la Mare de Déu de Foix. Des d’allà iniciarà el recorregut per la comarca.
Es passarà per Sant Martí per arribar a la muntanya de Sant Pau de Vilafranca. Des d’allà es repartirà la flama cap a diferents municipis. Parellada comentava que es manté l’estructura dels darrers anys, però amb algunes millores sobre tot centrades en millorar el tema dels relleus per deixar la flama als municipis. La voluntat reduir els retards que es van produir l’any passat.
En el cas de Vilafranca, encara s’està pendent d’acabar de tancar el programa. Els darrers anys la flama arribava al Parc de Sant Julià, en el marc d’una revetlla organitzada per els Diables de Vilafranca i el Casal Popular.
Però enguany cap d’aquestes dues entitats organitza aquest acte, i per tant des d’Òmnium estan mirat d’acabar de concretar en quin punt de la vila es rebrà la flama i es llegirà el manifest d’aquest 2017.
Sigui com sigui, Parellada explica que la flama arribarà a Vilafranca, i també a Torrelles, Sant Martí, Les Cabanyes, La Granada, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Sant Sadurní, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí i Gelida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: