Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La novel·la Tolstoi ‘Anna Karenina’ protagonitza el cicle ‘Una nit amb els clàssics’

Aquest dimecres al vespre a l’Agrícol, el Kubrick cinema i la Cultural llibreria va tornar a organitzar una nova edició del cicle ‘Una nit amb els clàssics’.

En aquest cas, la protagonista va ser una de les novel·les més importants de l’escriptor rus Lev Tolstoi, ‘Anna Karenina’. Com ja és habitual en aquestes cites, la versió cinematogràfica de la novel·la també va donar peu a debat. La filòloga i professora Maria Kharshiladze va ser l’encarregada d’explicar el context de la novel·la i la versió que el realitzador britànic Joe Wright va produir l’any 2012. L’adaptació és la darrera pel·lícula feta fins ara d’aquest clàssic de la literatura universal. Segons la ponent, ‘Anna Karenina’ és una de les grans novel·les de la literatura universal.

De fet, segons l’experta en la novel·la, tota l’obra de Tolstoi descriu la societat del moment, tot i que encara té molta vigència, ja que tracta de diversos temes actuals.

Després de la conferència, alguns dels assistents es van quedar sopant a l’Agrícol per seguir amb la conversa, amb un to més informal i per resoldre dubtes que havien sorgit durant la ponència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: