Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’associació de veïns de Sant Julià estrena un nou element festiu: l’aligueta

Es tracta d’una peça d’imatgeria festiva que representa una àliga petita i que ballarà amb l’àliga nova de Vilafranca. La voluntat és fer-ne quatre que acompanyin l’àliga de Sant Julià.

Dintre dels actes de la festa del barri de Sant Julià, aquest divendres 16 de juny a les 9 del vespre i a la plaça de la Sardana, tindrà lloc l’estrena d’un nou element festiu: l’aligueta. Es tracta d’una peça d’imatgeria festiva que representa una àliga petita i que ballarà amb l’àliga nova de Vilafranca que ha estat cedida des de fa tres anys a l’associació de veïns i que ara rep el nom d’àliga de Sant Julià.
L’aligueta és un element que el portaran nens i nenes de manera similar a les cotonines, tot i que més enlaire. L’estructura de l’aligueta és la mateixa que l’àliga nova i té les ales obertes. És una peça de fibra de vidre de 1,75 metres de llargada, 52 cm d’amplada i 72 cm d’alçada. L’ha dissenyada i construïda l’escultora vilafranquina Dolors Sans, que ja va construir l’àliga de Sant Julià.
La intenció de la junta de l’associació és que l’aligueta balli amb l’àliga a totes les seves sortides i dinamitzi els veïns a l’incloure elements festius per a nens i nenes. De fet el projecte és construir noves aliguetes amb una campanya de patrocinadors que es durà a terme a la tardor i aconseguir un conjunt de 4 aliguetes abans de la Fira del Gall, tradicional sortida de l’àliga de Sant Julià. Cada aligueta tindrà un nom dels 4 vents, lligant així simbòlicament que el vent permet volar l’aligueta. La que s’estrena rebrà el nom de Tramuntana, el vent del nord que guia el projecte.
La primera actuació de l’aligueta tindrà lloc el dissabte 17 de juny a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de la Sardana, acompanyant a l’àliga de Sant Julià i amb la música dels Ministrers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: