Divendres, 20 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El festival El gloriós recull un cartell musical més ampli per aquesta festa major

El nombre de concerts de la Festa major de Vilafranca s’amplia i s’emmarca per primer cop sota el paraigua d’un festival, anomenat El gloriós.

Els administradors de la festa major de Vilafranca van presentar aquest dissabte en un acte públic al fòrum Berger Balaguer els concerts que tindran lloc a Vilafranca entre el 27 d’agost i el 2 de setembre. La novetat principal és que s’amplia el nombre d’actuacions i totes elles queden recollides en el que han anomenat festival El gloriós, seguint el que s’ha fet a altres festes majors, com la de la Mercè a Barcelona, amb el BAM.

Els grups que actuaran durant els dies de la festa major responen a un perfil variat i destinat a tota mena de públics. Els administradors van projectar un vídeo que corre per les xarxes socials i que recull totes les formacions que actuaran a Vilafranca. Joan Miquel Oliver, Pirat’s Sound System, Dorian, Zoo, Gertrudis, Ramon Mirabet, Joan Rovira, Dàmaris Gelabert, Guille Milkiway o Miqui Puig són alguns dels noms destacats. Al costat de formacions com l’Oquestra Maravella, la Chatta, La Soul Machine, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. I els locals Derrumband, Gina and The Tonics i els djs que posaran música a l’empalmada, DJ Patata i la Cara B DJ Set.

La banda de música que acompanyarà cercaviles i processons i oferirà els concerts de banda al pati del col·legi Sant Ramon tornarà a ser la Banda de Cardona.

I, com a novetat, la banda de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca s’encarregarà d’acompanyar la processó del dia 31 a casa d’una de les dues administradores.

El dia 31, s’intercanviaran els papers i serà la banda de Cardona qui acompanyi les peces de tornada després de la processó.

De tot el cartell musical, només queda un grup per confirmar que s’anunciarà el proper 29 de juliol.
D’altra banda, els administradors impulsaran tres campanyes durant la festa major. La primera serà per reduir residus. Des que es pugui donar a conèixer el darrer grup del cartell d’El gloriós, els administradors posaran a la venda un got del festival amb la idea que tothom el faci servir durant tota la festa.

Una segona campanya serà contra les agressions sexistes. Es desenvoluparà amb la col·laboració de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca i els administradors oferiran un espai d’atenció on qualsevol persona s’hi pugui adreçar.

Finalment hi haurà una campanya de prevenció del consum de drogues amb la col·laboració de la regidoria de Joventut i del pla Indrogs.

La presentació del cartell musical de la festa major i de les campanyes va acabar amb una sorpresa. El grup vilafranquí de rumba Derrumband va oferir un petit concert al terrat de l’edifici del Fòrum Berger Balaguer i un nombrós públic va poder escoltar-lo des de la Plaça Llorens i Barba.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: