Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Farasha celebra la tercera edició del Vilafest Oriental amb la intenció de consolidar-lo

Vilafranca ha acollit aquest cap de setmana el tercer Vilafest Oriental organitzat per Farasha Dansa Oriental i Creativa.

Farasha és una entitat sense ànim de lucre amb 11 anys de recorregut dins del món associatiu català i que va néixer amb l’objectiu de connectar amb la feminitat. L’objectiu de l’entitat és donar a conèixer i apropar a tots els públics la dansa oriental amb tots els seus estils i vessants, allunyar la visió purament de seducció que se li ha atribuït, i així mostrar la seva vessant més artística. A Farasha incorporen la dansa i el moviment del cos com a eina de treball i salut femenina, i amb l’objectiu de mostrar-ho al públic va nèixer Vilafest Oriental. Un festival que s’ha celebrat a Vilafranca per tercera vegada i que l’organització desitja donar-li continuïtat i aconseguir la seva consolidació.

Enguany, el Vilafest començava amb uns tallers de dansa de diferents disciplines a l’Escorxador. Un d’ells era l’anomenat “Com mous la pelvis? Feldenkrais per a la Dansa Oriental” en el que les participants aprenien la importància que té la pelvis no només per a aquest tipus de ball sinó també per a moltes activitats que realitzem a diari. Paral·lelament, també tenia lloc el taller de Dansa Oriental per a majors de 50 anys.

A la plaça Penedès se celebraven activitats per als més petits com els jocs amb farina organitzat per Petitonets o el conta-contes d’Orient. A la mateixa plaça també eren presents les associacions El Fath de Dones i ACAPS Wilaia Alt Penedès, per tant es tracta d’una oportunitat per reunir diferents entitats de la Vila. Des d’aquestes agrupacions valoraven molt positivament la celebració d’aquest festival.

 

Aquest any com a novetat, es va col·locar a la plaça Penedès una barra solidària en favor de les persones refugiades en col·laboració de l’entitat Penedès Acull. Per a tancar el festival es va fer un espectacle de dansa amb música en directe a càrrec del jove grup The Escarteen Sisters a un lloc amb encant, com és el Claustre de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: