Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una família de Can Trabal segueix reclamant el transport escolar gratuït

La família Garbín Benítez viu a la urbanització Can Trabal, al municipi d’Olèrdola. Els nens van a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, també a Olèrdola.

Pel fet d’anar a l’escola al mateix municipi, els nens no tenen dret a transport escolar gratuït. Una situació que es reprodueix en altres nuclis dispersos del mateix municipi i d’altres municipis de la comarca.

Fins al 2012, els nens residents a aquests nuclis sí que tenien accés al transport escolar gratuït. Després es va fer pagar per aquests desplaçaments i, finalment, el servei va ser suprimit.
Després de les mobilitzacions que es van fer en aquell moment, la família segueix reclamant que es torni a posar en marxa el servei. Afirmen que s’omplia un autocar de seixanta places i, per tant, hi havia prou demanda.

Molt sovint, els pares i dos dels fills, de 8 i 10 anys, recorren els cinc quilòmetres que separen casa seva de l’escola a peu.

Quan van a l’escola caminant, es lleven a les sis per sortir de casa a les set i deu del matí i arribar a dos quarts de nou a l’escola.

En el cas d’aquesta família, tenen tres fills. La gran va aquest curs a l’institut a Vilafranca i, per tant, sí que pot agafar l’autocar cada matí.

Javier Garbín ha explicat que, des que va ser suprimit el servei, s’ha dirigit al Departament d’Ensenyament, al Consell Escolar i als Serveis Territorials per fer arribar la demanda sense èxit. En els seus escrits, Garbín cita entre altres la llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, que estableix “el deure de les administracions públiques de facilitar l’accés en condicions d’equitat al servei de transport escolar durant els ensenyaments obligatoris i en els ensenyaments declarats gratuïts als alumnes que visquin en poblacions sense escola, en nuclis de població allunyats o en zones rurals”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: