Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una exposició itinerant mostrarà als instituts el projecte de l’Espai Jove de la Pelegrina

La mostra consta de diversos plafons que expliquen tot el procés que s’ha seguit per a fer el projecte de l’Espai Jove de la Pelegrina.

Però també promou la participació dels joves per a aportar idees abans que es construeixi l’equipament. L’exposició ja ha passat pel col·legi Vedruna – Sant Elies i, a partir del setembre, anirà itinerant per la resta d’instituts públics i concertats de Vilafranca.

Les característiques de l’equipament per a joves que s’ha de construir a l’antic mercat de la Pelegrina, al barri de l’Espirall, es van anar decidint amb la participació d’un grup motor de joves que continua vinculat al projecte. La definició dels usos de l’equipament s’ha coordinat amb els serveis tècnics municipals per a elaborar el projecte arquitectònic. El disseny final es va presentar ara fa un mes i en un parell de setmanes les obres seran adjudicades a l’empresa que ha guanyat el concurs de licitació pública.

La Pelegrina es convertirà en un espai de creació i promoció juvenil amb zones especialitzades i zones polivalents. El regidor de Joventut destaca que s’ha intentat pensar en un equipament es mantingui viu sense necessitat que hi hagi personal obrint i tancant sales contínuament.

Hi haurà una sala de creació amb un accés independent, bucs d’assaig, una aula polivalent, una aula de formació i una altra amb cuina per a fer-hi petits tallers; també hi haurà una sala de moviment per a fer-hi dansa, ioga o pilates i un espai dedicat a la tecnologia. Una de les aules de la planta superior, que és molt gran, es pot dividir en tres espais, de manera que podria exercir de seu d’entitats juvenils. A la planta baixa es preveu un gran espai de relació i també hi haurà una zona de pati i terrassa aprofitant una part de l’aparcament que hi ha al costat de l’edifici.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: