Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol canvis a la urbanització de la llosa per comunicar millor les dues bandes de la via

Des d’ERC remarquen que un dels principals objectius del cobriment de la via del tren al seu pas per Vilafranca és el d’unir i comunicar millor les dues parts de la vila que quedaven separades.

Perquè això sigui una realitat, apunten, cal que a sobre la llosa del cobriment no s’hi instal·lin més elements que dificultin aquesta unió visual i de pas.
En aquest sentit lamenten que no hi hagi cap projecte general per la cobertura del tren i que es vagi actuant per trams, sense coherència i sense una unitat d’actuacions. Un exemple és el d’anar situant aparcaments sobre la llosa, com el que hi ha al costat mateix de l’estació d’autobusos. Mònica Hill, regidora d’ERC
ERC proposa que l’espai que s’urbanitza sobre la llosa no es destini a fer més aparcaments en aquesta zona, sinó que es deixi com un espai lliure en el que s’hi pugui jugar i fer activitats, tal i com es deia en les conclusions de la participació ciutadana que es va fer en el seu moment. Consideren què, malgrat la disponibilitat pressupostària no és la mateixa que llavors, el que no es pot fer és pervertir aquelles propostes i omplir la cobertura amb actuacions que poden anar en altres espais, com són aparcaments o espais per gossos, ja que a la Girada ja n’hi ha i hi ha altres espais on se n’hi podrien instal·lar de nous.
Actualment els enllaços entre la Girada i el Molí d’en Rovira amb la resta de Vilafranca són limitats. Per exemple, la via de pas que connecta el centre de la vila amb la Girada acaba tallada a l’alçada del monument a Lluís Companys. ERC proposa eliminar l’espai destinat per a aparcaments del costat de l’estació d’autobusos per donar un espai de mobilitat per a vianants per enllaci la vila amb la Rambla de la Girada eliminant barreres i fent un passatge agradable, que configurarà un potent eix de vianants per unir Vilafranca i actuar amb visió global.
És per això que aposten per deixar sobre la taula la decisió del govern de remodelar la plaça de la Creu de Santa Digna, per tal de clarificar les incerteses que hi ha en relació sobre com acabarà el projecte d’urbanització de la llosa del tren. Per ERC seria irresponsable que ara es tornés a actuar en aquest espai obrint la possibilitat que properament s’hagués de tornar a remodelar.
ERC lamenta també les afirmacions que Pere Regull va realitzar a la trobada amb els veïns de la passada setmana, on va afirmar que per culpa d’un grup municipal que havia presentat al·legacions les obres es retardarien i durant tot l’estiu hi hauria problemes de trànsit. Davant d’aquest atac totalment fora de lloc ERC recorda a l’alcalde que si el govern actués amb transparència i compartissin els projectes abans de posar-los a l’exposició pública probablement no caldria presentar al·legacions perquè es podria parlar abans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: