Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desprès de passar 42 anys a l’escola Estalella, Jaume Rafecas es jubila aquest curs

Rafecas va començar a fer de mestre de català a l’Estalella quan tenia 18 anys.

Com en els darrers anys alumnes, mestres i pares de l’escola Estalella i Graells es van reunir aquest diumenge passat a la zona esportiva de Vilafranca per celebrar una festa de fi de curs, amb el comiat dels alumnes de sisè. Enguany, però, hi havia un motiu que feia més especial la festa. I és que el mestre de català, Jaume Rafecas, es jubilarà en acabar aquest curs.

Rafecas havia estat regidor de cultura durant els primers anys d’ajuntaments democràtics i és molt conegut per la seva faceta de graller, de la desapareguda Colla de Mar, fet que li va valdre perquè fessin un dels caps dels nans de la Festa Major. Però sobretot ha estat vinculat a l’escola Estalella des del primer moment que va exercir la professió de mestre als 18 anys, i durant molts anys també en va ser el director.

Per això aquest diumenge la festa de comiat dels alumnes de sisè tenia per a ell un doble sentiment molt especial, i li rondaven pel cap molts records.

La directora de l’escola Mònica Calaf, també emocionada, mostrava l’agraïment per la feina feta durant tots aquests anys, i encara no se’n feia la idea que a l’Estalella no hi hagi en Rafecas el curs vinent.

Els protagonistes de la festa de fi de curs van ser com cada curs els alumnes de sisè, que s’acomiaden de l’escola. A ells es va dedicar bona part del comiat, amb el repartiment de les orles i el birret. Però també hi va haver una sorpresa adreçada al Jaume Rafecas. Ell, junt amb l’exporfessor Joan Boada, va ser un dels impulsors de l’emissora escolar Ràdio Estalella. En el transcurs de la festa els pares i mares de l’AMPA van escenificar una versió especial de Ràdio Estalella, que va incloure també l’emissió d’un missatge gravat del periodista Antoni Bassas, felicitant-lo per la seva tasca de 42 anys a l’escola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: