Dilluns, 15 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP Sant Sadurní vol que la ciutadania decideixi què cal fer amb Can Guineu

La CUP Sant Sadurní vol que la ciutadania decideixi què cal fer amb Can Guineu

La CUP presentarà un moció en el proper ple demanant un procés participatiu per que la ciutadania decideixi si cal fer aquesta inversió, i en cas afirmatiu què fer amb aquest equipament.

Davant de la important inversió que cal destinar a Cal Guineu, per la compra i la seva posterior reforma, la CUP Sant Sadurní presentarà en el proper ple de dimarts una moció per a demanar al govern un procés participatiu on tots els ciutadans puguin decidir quina ha de ser la postura de l’Ajuntament en aquest projecte. L’estat d’abandonament al que s’ha arribat per part dels seus propietaris, Freixenet, Codorniu i Juvé Camps; fa que la despesa en la seva adquisició i posterior reforma, suposi una quantitat elevada de diners.
Per a la CUP, el debat i la participació ciutadana són vitals abans de prendre una decisió sobre Can Guineu. Els cupaires demanen que es faci en un espai obert de diàleg i totalment públic, on tothom pugui manifestar-se lliurement. A més, demanen que es pregunti directament a la ciutadania si volen o no comprar Can Guineu o, per contra, volen demanar una cessió dels actuals propietaris veient l’estat actual de l’edifici i la gran inversió que caldrà fer en el cas que passi a ser de titularitat pública. Per altra banda, els cupaires demanen que si la propietat passa a ser de l’Ajuntament, sigui també la ciutadania la que decideixi a quin ús es destinarà.
Cal recordar que els actuals propietaris, van comprar l’espai per 300.000€ i que en tots els anys que han passat des de la compra, no s’hi ha fet cap tipus de reforma o manteniment. Aquest fet és encara més greu si tenim en compte que Can Guineu és un edifici d’interès patrimonial que s’està deixant perdre amb el pas del temps.
Els cupaires presenten aquesta moció després que en les darreres setmanes, l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, afirmés en una entrevista a Ràdio Sant Sadurní, que el consistori havia arribat a un preacord amb els tres propietaris de Can Guineu –Freixenet, Codorniu i Juve Camps– per a comprar-los l’espai per 300.000€. Davant d’aquesta important suma de diners, la CUP demana que sigui la ciutadania qui decideixi si vol invertir-los o no en aquest projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: