Dilluns, 8 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CUP, ERC, VeC, i veïns de l’Espirall insisteixen en el Centre Cívic del barri com a prioritat

Malgrat ser conscients que ara mateix l’aposta del govern és l’Espai per a Joves, reclamen que no s’hipotequi la possibilitat de fer el Centre Cívic que consideren imprescindible en un futur.

Aquest dimarts a la tarda, representants dels grups municipals de CUP, ERC i VeC han exposat que el passat 4 d’abril van entrar unes preguntes per escrit a l’equip de govern demanant informació sobre el Pla d’usos del Centre Cívic i de l’equipament juvenil de la Pelegrina i no en van obtenir resposta. Davant d’això van concretar reunions amb els regidors i tècnics de llei de barris, urbanisme i joventut. D’aquestes reunions n’extreuen la conclusió que falta el Pla d’usos d’ambdós equipaments, que continuen demanant.
D’altra banda han exposat que els grups municipals de l’equip de govern es contradiuen en designar els usos de la Pelegrina, la qual cosa denota improvisació i divisió.
Els tres grups al·leguen que l’equip de govern fa una política de pedaços que s’evidencia en la manca de previsió i de projectes, amb la qual en surten greument perjudicats els veïns de la vila. Per això demanen que les actuacions que es facin el 2017 no hipotequin d’altres de posteriors. Valoren que amb el projecte actual, ni els veïns guanyen espais pel barri ni el model de gestió dels nous locals es diferent a l’actual.
També apunten que la Pista Pau Boada és un equipament que es va cobrir amb els diners de la llei de barris i que no està oberta al barri, per tant demanen que s’obri aquest equipament a veïns i veïnes, donada l’evident necessitat d’espais al barri.
Els representants dels tres grups insten l’equip de govern que escolti el barri i reactivi la comissió participativa que fa temps que no es convoca.
La roda de premsa ha comptat amb la participació del col·lectiu de veïns, veïnes i entitats de l’Espirall que defensen la construcció del centre cívic. Alerten de la pèrdua d’espais de convivència i socialització que pateix progressivament. A banda de no poder disposar de la pista de l’escola Pau Boada, els veïns exposen que amb les reformes urbanístiques s’han perdut espais de joc per als infants i joves a les places, i no s’han facilitat alternatives. Així mateix, adverteixen que l’arranjament que es preveu als locals de la plaça del Doctor Bonet serà superficial i que no proporcionarà espais d’activitat i relació per a les entitats i el conjunt dels veïns, sinó bàsicament per a l’Associació de Veïns de l’Espirall.
Per tot plegat, el col·lectiu està recollint dins del barri signatures a favor de la construcció del centre cívic. De moment ja en compta al voltant de 600 i preveu incrementar-ne el nombre en les properes setmanes, per presentar-les a l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: