Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP emplaça el govern a constituir de forma imminent la Mesa pel Referèndum a Vilafranca

Desprès que Puigdemont hagi anunciat data i pregunta pel proper 1 d’octubre, els regidors del grup municipal de la CUP de Vilafranca insten al govern de l’ajuntament a constituir la Mesa.

Des de la CUP recorden que el passat dia 28 de març, el plenari de l’Ajuntament de Vilafranca aprovava la moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum per 14 vots favorables, de CiU, ERC, CUP, VeC,  i amb l’únic vot en contra del representant del PP. Entre d’altres, en aquesta moció s’establia la creació d’una Mesa Local pel Referèndum. Una mesa que tindria com a objectiu coordinar, d’acord amb els criteris que estableix el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat, la celebració del referèndum a la vila.

També el d’articular el debat en l’àmbit vilafranquí de cara als mesos vinents i promoure la participació de la població en el mateix. Uns altres dels objectius de la mesa són els de preparar la celebració del referèndum a la vila, articular una xarxa de voluntaris, preparar infraestructures, campanyes incitant a la participació.

Marcel Martínez assenyala que a dia d’avui no s’ha realitzat cap gestió al respecte.

Per tots aquests motius, des de la CUP de Vilafranca emplacen al govern municipal a constituir de manera imminent la Mesa Local pel Referèndum a Vilafranca, promovent que entitats, associacions i agents econòmics es sumin també a aquest procés democràtic de l’exercici al dret a decidir i a la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, en el marc d’una mesa local pel referèndum.

 

 

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: