Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya per impulsar l’oficina municipal de Sant Sadurní

Conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya per impulsar l’oficina municipal de Sant Sadurní

El ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní aprova dos convenis amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya que ha d’ajudar a potenciar l’oficina municipal sobre tot en temes de mediació per al lloguer social

Aquest dimarts es va celebrar el ple municipal de Sant Sadurní ajornat la setmana passada amb motiu de l’accident que es va produir a la benzinera de la carretera Sant Quintí. A l’inici de la sessió es va tenir un record pel segon operari afectat per l’incendi i que, tot i ser rescatat amb vida, va morir aquesta setmana, així com per un altre succés tràgic viscut al mateix dia del ple amb l’aparició al municipi del cos d’una jove de Torrelavit desapareguda des de la setmana anterior.
Un dels primers assumptes del ple resolts per unanimitat va ser l’aprovació dels convenis amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a fomentar la proximitat amb la ciutadania de l’Oficina d’habitatge municipal i la competència de gestions, amb serveis com la borsa d’habitatge i el programa de mediació per al lloguer social d’habitatges. En aquest segon àmbit, l’Ajuntament reforça el seu paper de gestor per tal d’augmentar la confiança i garanties entre propietaris i llogaters i afavorir també l’accés a l’habitatge d’aquelles famílies amb ingressos més baixos.
La modificació de l’ordenança que regula els preus del servei de Turisme i que tenen incidència en el Cavatast va tornar a suscitar el debat sobre el model de fira que defensen els diversos grups municipals. El regidor de Turisme, Josep Subirana, va avançar que proposta permetrà regular la necessitat dels expositors d’instal·lar un espai annex als estands que els permetrà una atenció més personalitzada.
L’oposició va coincidir en lamentar la manca de renovació i actualització de la mostra, tot i que tots els grups van donar-hi suport, a excepció de la CUP, que va votar en contra.
El plenari va presentar també una declaració institucional en defensa del sector del cava, acordada per tots els grups, tot i que amb alguns matisos. ICV, grup que havia presentat inicialment la proposta com a moció, va valorar positivament la creació d’una mesa sectorial, i el PSC va reclamar una major decisió per diversificar l’activitat econòmica i equilibrar la gran dependència que té el municipi amb el sector del cava. La CUP va ser la més crítica, expressant la seva incomoditat per un text institucional que neix després d’una negociació d’ERO que ha acabat resultant en acomiadaments de diversos veïns de Sant Sadurní.
Des del govern, Josep Maria Ribas i l’alcaldessa Maria Rosell van posar de relleu els contactes realitzats des del govern amb diverses conselleries de la Generalitat durant la negociació, així com amb la direcció de l’empresa. La majoria de formacions també van valorar positivament la tasca realitzada pels sindicats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: