Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera Bassa destaca la coresponsabilitat de la Renda Garantida de Ciutadania

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat Dolors Bassa va protagonitzar aquest dimecres al vespre un dels actes d’ERC a Vilafranca dins la campanya ‘La República que farem’.

Bassa va expressar el seu convenciment per canviar el país i per votar sí, en el cas que es faci el referèndum, però va centrar la seva intervenció en explicar la Renda Garantida de Ciutadania.
La Renda Garantida de Ciutadania, promoguda per una iniciativa popular, es preveu que comenci la seva aplicació el mes de setembre d’aquest any amb un 85% de la prestació.

Bassa recordava la coresponsabilitat que suposa la Renda Garantida de Ciutadania, ja que preveu una prestació econòmica de 664 euros però també el compromís de la persona beneficiària per a trobar una feina.

Bassa també va explicar que el desenvolupament i implantació de la Renda Garantida de Ciutadania tindrà en compte la unitat familiar, preveient per exemple ajuts addicionals de 100 euros per cada fill al càrrec.

La consellera destacava, d’altra banda, que el projecte és el primer “dret nou” després de la crisi i les retallades en l’àmbit dels drets socials.

La implementació de la Renda Garantida de Ciutadania es durà a terme durant quatre anys, fins a l’abril de 2020, quan tots els beneficiaris ja en cobraran el 100%. Durant aquest temps, una comissió farà un seguiment per tal d’avaluar l’aplicació i modular els canvis necessaris per a fer-la efectiva.
Les persones que vulguin adquirir la Renda Garantida de Ciutadania hauran de sol·licitar-la a través de les oficines del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Des del Departament de Treball se’ls traçarà el pla d’inserció laboral i, en cas que sigui necessari, se’ls derivarà cap als serveis socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: