Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El concert final del projecte +música demostra els bons resultats de la iniciativa

Aquest divendres al matí s’ha celebrat a l’Auditori de Vilafranca el concert final dels 225 escolars que han participat en el projecte +música.

Són els alumnes de tercer i quart de primària de les escoles Baltà i Elias, Mas i Perera i Pau Boada de Vilafranca, distribuïts per agrupacions instrumentals: de vent metall i vent fusta, les escoles Baltà Elias i Mas i Perera, i de corda fregada, l’escola Pau Boada.

L’Ajuntament de Vilafranca es fa càrrec 100% del projecte i, per aquest curs ha tingut el suport puntual de la Diputació de Barcelona pel fet de ser un projecte innovador. El projecte s’ha iniciat a 3r i 4t de primària, i al llarg dels propers cursos, l’aprenentatge continuarà fins a 6è, de manera que tot l’alumnat de cicle mitjà i superior de primària acabi formant part del projecte. Els alumnes aprenen a tocar un instrument musical a l’escola, en formació instrumental, a la classe de música.

L’acció s’integra dins el projecte curricular del centre i es desenvolupa en aquestes tres escoles de la població amb la participació dels mestres de música de l’Escola Municipal Maria Dolors Calvet.
El director de l’escola Baltà Elias i professor de música Paton Felices creu que un projecte com aquest pot contribuir a que canviï la cultura musical del país si s’estén.

La regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a l’acte, en un Auditori municipal ple de pares i mares i familiars que han volgut assistir a la posada en escena del projecte +música. Montserrat manifestava el compromís de l’ajuntament per continuar amb el projecte.

Entre els objectius del projecte +música hi ha oferir la possibilitat a tots els nens i les nenes perquè aprenguin a tocar un instrument musical, la potenciació a través de la pràctica musical de capacitats com la creativitat, la concentració i la disciplina, que repercuteixen positivament en la formació integral dels alumnes o el reforç de l’autoestima a través d’una metodologia de treball coral, on cada alumne és imprescindible.

Els alumnes han ofert un concert amb diverses peces, algunes de creació pròpia, i un so espectacular tenint en compte que només fa nou mesos que toquen els instruments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: