Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Clàssica de castells de vuit dels Xicots de Vilafranca a Santpedor

Els vermells vilafranquins sumen una nova clàssica de castells de vuit en la seva visita a la comarca del Bages.

Els Xicots de Vilafranca han tornat a sumar aquest diumenge al migdia a Santpedor, amb motiu del 3r. aniversari de la colla local, els dos castells bàsics de vuit junt amb una torre de set que demana a crits posar-la dalt d’un folre. Precissament la torre de set ha estat el castell que ha obert la diada dels Xicots, amb la mateixa alineació de les darreres setmanes i que han descarregat sense problemes. Caldrà estar atents per veure a quina plaça i diada s’estrenarà la de vuit pisos, que passa també per portar suficients camises a plaça.

Han seguit les rondes de castells descarregant el seu sisè quatre de vuit de l’any, que sense perillar, si ha tingut aquell neguit de no tenir-les totes. No obstant, la confiança es tal, que vagi millor o pitjor els castells de vuit s’assoleixen.

La diada l’han completada amb el tres de vuit, el cinquè, que els ha permès sumar la tercera clàssica de castells de vuit del 2017. Més feina acumulada per anar posant fil a l’agulla al repte de portar castell de nou a primers de juliol a La Granada. Per aquest motiu la colla fa una crida a tots els castellers vermells per assistir als propers assaigs i actuacions.

També destacat ha estat el pilar de cinc de comiat, que estrenava tota la alineació del mateix.

Els Minyons de Terrassa han estat també presents a plaça descarregant el cinc de vuit, el tres de nou amb folre, el quatre de vuit i el pilar de sis. Destacar el castell de nou, que ha convertit Santpedor en la 76a. població de castells de nou de l’època moderna, la tercera de la comarca del Bages, després de Montserrat el 1994 i Manresa el 1996.

La colla local, els Castellers de Santpedor, no han tingut el seu millor dia, i s’han conformat amb dos castells de sis, el set i el tres per sota, després de desmuntar dos cops el tres de set i una vegada el quatre de set. Dos castells que aquest any ja havia descarregat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: