Divendres, 9 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya per la prevenció i detecció precoç de càncer de pell a l’Alt Penedès i el Garraf

Farmàcies de l’Alt Penedès i el Garraf han participat a la campanya per la prevenció i detecció precoç dels riscos de càncer de pell.

La campanya ha tingut lloc del 23 de maig al 13 de juny sota el lema “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta”.

Les farmàcies de l’Alt Penedès i el Garraf que hi han participat han contribuït a detectar els riscos de patir un càncer de pell a través d’un qüestionari de salut i la recomanació de mesures per prevenir-lo que oferien als seus clients.

La farmàcia Olivé de l’Espirall ha estat una de les participants a la campanya. La farmacèutica Gemma Font explica que han ofert als seus clients la possibilitat de diagnosticar lesions a la pell que poden suposar risc de càncer després de fer una formació específica i amb l’ajut de les eines que els han facilitat, com un regle que mesura el diàmetre de les pigues.

La 2a edició de la campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta” és una iniciativa del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, en col·laboració amb el Grup de Melanoma de l’Hospital Clínic de Barcelona. A banda del que s’ha fet a les farmàcies als municipis de Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Les Cabanyes, Sant Cugat Sesgarrigues, La Granada i Vilafranca, dilluns es va instal·lar una carpa itinerant a la Rambla de Sant Francesc. Font destacava la bona resposta de la gent, tant a la farmàcia com a la carpa de la rambla.

A la carpa de la rambla la farmacèutica de La Granada i coordinadora del Col·legi de Farmacèutics a l’Alt Penedès i el Garraf Anna Juvés explicava que cal que la ciutadania es controli les lesions a la pell, sobretot si tenen determinades característiques com que canvien de forma, dimensió o color o tenen un entorn irregular.

La recomanació per evitar riscos és protegir-se del sol durant tot l’any i posar-se protector solar abans de sortir de casa.

El càncer de pell és el més freqüent al país. Es calcula que el 50% de persones majors de 65 anys el patirà. Però, tot i així, és dels que té millors perspectives de curació si es detecta de forma precoç: el 90% dels càncers cutanis es poden curar si es diagnostiquen a temps.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: