Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Art i patrimoni confluiran a “Olèrdola, la Ciutat Perduda”, el 30 de juny i l’ 1 de juliol

La segona edició d’aquesta proposta manté la figura de Mir Geribert com a protagosnista, però enguany inicia una trilogia basada en la Divina Comèdia de Dant, començant per l’infern.

La segona edició del Festival d’Arts Escèniques “Olèrdola, la Ciutat Perduda” maridarà art contemporani i patrimoni, al Conjunt monumental d’Olèrdola, el proper divendres 30 de juny i dissabte 1 de juliol. Organitzat per l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola, l’espectacle vol ser una experiència dels sentits, tal i com resumia el seu director artístic, Antoni Madueño, en la presentació feta aquest dimecres a la tarda a l’Ajuntament d’Olèrdola.
La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, subratlla que la intenció és la de donar a conèixer els valors del municipi i donar una mirada contemporània del territori.
En aquesta segona edició s’han introduït algunes novetats. Una de les més destacades és el canvi de dates. El festival té lloc un mes abans per afavorir la participació. Una altra de les novetats rellevants és que es prepara un únic espectacle multidisciplinar, com l’any passat, però enguany ofert en dues representacions, una divendres i l’alta dissabte. També s’amplien els espais del Conjunt monumental que acullen les propostes artístiques, arribant enguany al Pla dels Albats.
Assumpta Esquís, tècnica de l’àrea de monuments i jaciments de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, indicava que es volia donar vida al patrimoni amb personatges com Mir Geribert que donin la possibilitat de retrobar la ciutat medieval d’Olèrdola. Esquís posava l’accent en la implicació del territori en el projecte, a través de col·laboracions amb entitats d’Olèrdola, de la comarca o amb iniciatives com la Carretera del Vi.
La segona edició del Festival inicia una adaptació lliure de la “Divina Comèdia” de Dant, començant amb “L’infern de Mir Geribert”.Al recinte del castell es podrà accedir a partir de dos quarts de 9 del vespre, amb una presentació de caràcter vinícola que inclou el tast del vi negre jove “Rubicundus” de Masia Torreblanca. De 2/4 de 10 a 2/4 d’11 de la nit els espectadors podran seguir l’espectacle, per confluir els grups de visitants davant de la muralla, a 2/4 d’11 de la nit, amb el muntatge final. L’entrada té un mòdic preu de 6 euros.
Per moure’s pel conjunt monumental, els visitants disposaran d’una llanterna que facilitarà l’organització. El concepte és oferir un espectacle participatiu i itinerant, organitzant al públic en grups de 15 a 20 persones que passaran per les diferents propostes escèniques amb el guiatge d’un dels artistes fins arribar a l’espectacle final, davant la muralla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: