Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

33 elaboradors mostren la versatilitat a la 3a edició de La Cimera del Xarel·lo

L’ermita de Santa Maria de Foix ha acollit aquest dilluns i per tercera vegada, una de les mostres més singulars del panorama vitivinícola.

La Cimera del Xarel·lo ha comptat amb més de 90 referències vinícoles de 33 cellers d’arreu del Penedès, amb la varietat reina d’aquest territori com a protagonista. Els prop de 400 assistents van gaudir del tast de les diverses interpretacions del Xarel·lo que si presentaven rodejats d’unes vistes de 360º del paisatge propi del Penedès. Elaboradors i assistents coincideixen a destacar l’originalitat i la qualitat de l’acte, fet que consolida aquest esdeveniment al calendari d’actes del món vitivinícola català.

Tot i que el Xarel·lo vermell és molt minoritàri entre els elaboradors del Penedès, la seva presència a La Cimera del Xarel·lo ha agafat cada vegada més importància, fet que la reivindica aquesta varietat autòctona del territori. Durant la tercera edició, s’hi ha pogut tastar gairebé una desena de referències.

La cimera també ha comptat amb la proposta gastronòmica del Food Truck Era Cambuleta, els embotits Mitjans i la formatgeria Xerigots. Unes propostes pensades per a maridar amb els vins que s’hi tastaven.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: