Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El xató de Vilafranca el millor en la votació entre els consumidors en restaurants de la ruta

En la votació que van realitzar les persones que havien consumit xató en algun restaurant de la Ruta, el de Vilafranca va quedar en primer lloc. Mentre que en la votació en línia, va quedar segon.

Aquest dilluns al migdia es feia a la Confraria de Pescadors de Calafell la cloenda de la Ruta del Xató 2017, en què han participat els representants dels municipis i dels Gremis d’Hostaleria del Vendrell, Sitges, Calafell, Vilafranca i Vilanova, així com l’ambaixador de la Ruta del Xató d’enguany, el xef gironí, Marc Gascons.
L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, que feia una valoració molt positiva de l’edició d’enguany de la ruta i dels seu funcionament.
Una de les novetats d’enguany ha estat concurs on es votava tant físicament com online el millor xató del món. En els vots físics entre les persones que han consumit algun plat de xató als restaurants de la ruta, el guanyador ha estat el Xató de Vilafranca amb 868 vots seguit del de Calafell amb 761. En els vots online, el guanyador ha estat el Xató de Vilanova, 284 vots, i el de Vilafranca ha quedat en segon lloc amb 157. El guanyador del premi, consistent en un viatge a Roma per a 2 persones, fos per a el vilafranquí Joan Layunda, client del restaurant Els Fogons, de Vilafranca, un restaurant vilafranquí molt compromès en la Ruta, que també s’enduu un altre viatge per a 2 persones a Roma.
La Ruta del Xató és una proposta gastronòmica de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, estretament lligada als vins de la DO Penedès, en què els protagonistes són els productes de la terra. L’objectiu és promoure econòmicament el territori a través de la gastronomia i el turisme.
Durant l’acte s’ha fet un recordatori de la figura del gastrònom i comunicador Pere Tàpias, traspassat fa unes setmanes i que va ser ambaixador de la Ruta del Xató 2005/2006.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: