Divendres, 15 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A Vilobí es fa una crida a figurants que vulguin participar en el rodatge d’un documental

Fa algunes setmanes s’està duent a terme a Vilobí el rodatge d’un documental sobre la indústria del guix a partir del testimoni de les persones que hi van estar directa o indirectament relacionades.

L’objectiu és recuperar el vincle del guix amb Vilobí com a principal motor de prosperitat que va ser per a moltes famílies del poble i municipis del voltant.

Amb la finalització definitiva de l’activitat extractiva, l’any 1993, i amb el posterior enderroc de les antigues fàbriques, van desaparèixer els últims vestigis visuals de la indústria, però encara avui hi ha moltes persones que  conserven el record. És a partir del record d’aquests testimonis que el documental intenta reconstruir aquesta etapa de la història local per explicar-la a les noves generacions. L’origen del Parc dels Talls està estretament lligat a l’activitat d’extracció de guix. Les antigues pedreres convertides en pèlags són avui un dels paisatges més singulars del Penedès i un espai de gran valor ecològic.

Amb la voluntat de compartir el llegat es fa una convocatòria aquest diumenge a dos quarts d’una del migdia a l’aparcament del pèlag gran per enregistrar les últimes seqüències del documental. Es rodaran imatges aèries amb un dron i es necessita la màxima participació per deixar constància que el nou Parc dels Talls és avui un espai de retrobament. Després de la gravació es farà un aperitiu popular i podrà veure la maqueta d’un antic forn per coure el guix que dos veïns del poble, Manolo Fernàndez i Daniel Marquès, han recreat expressament per al documental.

Programació

Ràdio Vilafranca

13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada
14:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

12:30
Esport comarcal
Futbol. La Granada - Òdena
13:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
13:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: