Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemora el dia d’Europa

Amb motiu de la celebració, l’Ajuntament de Vilafranca ha acollit una roda de premsa per explicar la relació de la ciutat amb la Unió Europea i el seu compromís europeista.

El dia 9 de maig se celebra el Dia d’Europa en record a la declaració feta l’any 1950 pel ministre francès d’Afers Exteriors Robert Schuman que, d’alguna manera, va posar les bases de la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA), l’embrió de la futura Comunitat Econòmica Europea i, després, Unió Europea.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull creu que Europa guanyaria amb menys sobirania per part dels estats i amb una concepció d’Europa “dels pobles”. Regull també ha recordat que Europa és capdavantera en drets socials.

Una part molts important de la reflexió sobre Europa es dóna als centres d’ensenyament, com recorda la regidora d’Ensenyament i Relacions Internacionals Xell Montserrat.

A la roda de premsa s’ha explicat el cas de l’escola Sant Josep, on es treballa profundament què és la Unió Europea, quina ha estat la seva història i els reptes que té pendents actualment; o l’Institut Milà i Fontanals, que participa des de fa anys al programa europeu Euroescola. Alguns dels seus alumnes han pogut visitar el Parlament i altres institucions europees a Brussel·les acompanyats per l’eurodiputat Francesc Gambús.

Des de l’escola Delta-l’Espiga, la directora Natàlia Cabré comenta que han iniciat un projecte d’intercanvi amb un centre de Novo Mesto i els alumnes que hi participaran ja ha començat a treballar continguts relacionats amb Europa.

D’altra banda, des de l’escola Arsenal, el seu director Albert Abella ha explicat que formar part d’Europa permet als seus alumnes participar en intercanvis de formació i professionals que els estan donant molt bons resultats.

Per la seva part, la directora de la Torras i Bages ha reivindicat el paper autoformatiu de la biblioteca i el fet que posen a l’abast dels seus usuaris tot un seguit de material relacionat amb el concepte i la identitat europea, tant físicament com en línia a través de la seva pàgina web.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: