Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC reivindica que l’antic hospital es destini a residència per a la gent Gran

En el marc de la reivindicació de Vilafranca en Comú per ubicar un espai d’atenció a les persones grans al centre de la vila, aquest dissabte organitzaven una taula rodona.

La taula rodona “Un centre al centre. Recuperem Sant Francesc amb serveis per a les persones grans”. Aquest acte, que tenia lloc al Claustre de Sant Francesc, comptava amb Mariona Rustullet, directora tècnica de Sumar, Consorci d’Acció Social de Catalunya, i amb Ton Salvadó, arquitecte urbanista.

Mariona Rustullet, que entre d’altres ha treballat en la implantació del projecte “Tu decideixes com vols envellir”, promou una nova manera d’entendre l’atenció a la gent gran, amb la persona i el seu benestar com a centre d’acció.

D’altra banda, Ton Salvadó, actualment director de Model Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, amb una visió social i ecològica de l’arquitectura va exposar els avantatges i la viabilitat de recuperar l’antic hospital de Sant Francesc com a centre de serveis per a la gent gran.

Salvadó qualifica d’error de l’equip de govern el projecte de transformar l’hospital en un centre administratiu, quan es podria aprofitar per aquesta funció l’edifici de l’Enològica.

L’objectiu del debat ha estat tornar a posar sobre la taula les deficiències existents a Vilafranca i a la comarca quant a places públiques de residència i centre de dia per a persones grans, i de la necessitat de crear-ne.

VeC denuncia que a Vilafranca optar a una plaça pública de residència assistida requereix entre 2 i 3 anys de llista d’espera. Així mateix, l’espera per a una plaça pública de centre de dia és de 6 mesos. Les previsions de necessitats d’aquests serveis indiquen una línia creixent, tenint en compte l’envelliment progressiu de la població.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: