Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC lamenta la manca de diàleg del govern en els dos primers anys de l’actual mandat

Aquest mes de maig fa dos anys de les últimes eleccions municipals.

Les primeres en les que es presentava Vilafranca en Comú com a formació política i de les que en va resultar els grup municipal format pels regidors Ramon Arnabat i Toni Peñafiel. Aquest dilluns acompanyats per persones del seu entorn polític van fer una roda de premsa a l’ajuntament per fer balanç dels dos primers anys de l’actual mandat. El protaveu de VeC, Ramon Arnabat remarcava dos aspectes especialment crítics amb el govern. El primer contrasta amb un dels seus principals objectius, que eren els d’obrir la política local a la ciutadania. En aquest sentit han presentat diferents propostes al Ple, com ara la creació d’un consell d’urbansime o els pressupostos participatius, que han estat rebutjats pel govern.

Des de VeC asseguren que continuaran insistint en propostes que afavoreixen la participació ciutadana. L’altre aspecte que Arnabat ha criticat obertament és el que considera manca de diàleg del govern amb els grups de l’oposició sobre tot en aspectes que poden ser estratègics pel futur de Vilafranca.

Ramon Arnabat ha denunciat fins i tot tics autoritaris per part d’alguns membres de l’equip de govern, envers l’oposició.  Els comuns vilafranquins també lamenten que no s’hagi consultat l’oposició alhora de prendre determinades decisions, com ara escollir el nou president del Vinseum i esperen que no passi el mateix amb l’elecció del nou Síndic de Greuges. Per la seva banda el regidor Toni Peñafiel ha avançat alguns dels aspectes que han marcat les prioritats de VeC en aquests dos anys. Temes d’educació, d’atenció a la gent gran i d’urbanisme, reivindicant un compromís de Vilafranca com a ciutat educadora que contempli aquestes tres preocupacions principals. VeC ha publicat un butlletí on detalla els aspectes en els que ha incidit políticament durant aquests dos anys i que repartiran els propers dies entre tots els vilafranquins.

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: