Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El temps i l’ambient festiu han acompanyat una bona edició de les Fires de Maig

Al final de la fira es va fer el sorteig dels 3.000€ entre els 140 compradors d’un vehicle.

Aquest diumenge al vespre, i amb el sorteig de 3.000€ entre els compradors que havien adquirit algun vehicle durant les fires, es va arribar al final de la celebració del certamen multisectorial que ha omplert d’activitat el cap de setmana a la capital de l’Alt Penedès. A l’espera de les dades definitives, que s’extrauran de les enquestes realitzades durant la fira, les valoracions inicials són positives. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, parlava dels indicis que fan pensar en una bona fira, per exemple el fet que el sector de l’automoció hagi repetit per segon any consecutiu el rècord històric de vendes amb 140 vehicles.

Respecte al nombre de visitants i la sensació per part d’algun expositor que havien estat menys que l’any anterior, caldrà esperar a les dades definitives, però els responsables municipals assenyalen que el bon temps de tot el cap de setmana i alguns condicionants externs, com el fet que el barça jugués diumenge al vespre, poden haver fer variar els fluxos de visitants. Amb major presència el dissabte.

Respecte a un dels principals sectors, el de l’automoció, cal destacar la satisfacció per haver arribat a la mateixa xifra de vendes que l’any passat.

Al final de la fira es va fer el sorteig dels 3.000€ entre els 140 compradors d’un vehicle. Sorteig que va conduir el locutor de Ràdio Vilafranca, Àlex Santamaria, i que va comptar amb la participació d’una nena com a mà innocent. La sort va anar a parar a la Judith Cárceles, veïna del barri de l’Espirall de Vilafranca que havia comprat un Opel Corsa.

Fent un repàs en general de la fira, també hi havia balanç positiu del sector de maquinària agrícola, que enguany havia augmentat encara més la seva presència a les fires. En canvi el sector del comerç va reduir la seva presència. Fet i fet, però cal dir que en nombre de metres quadrats d’ocupació es va créixer mentre que en nombre d’estands hi va haver una lleugera reculada de 4 estands respecte l’any anterior, amb un total de 123 expositors i una ocupació de 17.000 m2 de superfície firal. Un 43% dels expositors eren de comerç i serveis, un 25% d’automoció, un 13% d’associacions i entitats, un 9% de maquinària agrícola i un altre 9% d’alimentació situats a l’anomenada “plaça del Vi”.

Per a molts expositors la presència a fires no és tan per la venda directa, sinó per el contacte comercial.

I per els visitants s’aprofita per conèixer novetats, o a vegades també per decidir una compra.

Un altre dels espais molt concorreguts és el carrer destinat a les parades d’artesania.

Enguany també destacaven dues novetats. L’espai Jugafira, entre el pavelló firal i el pavelló de la Gamba, destinat als infants i coordinat per el Casal, i l’espai Demo on es podien fer presentacions de productes i que es trobava a la sala d’actes de la Fassina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: