Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Pere de Riudebitlles aprova la proposta de reglament de participació ciutadana

El Ple de dimecres 17 de maig aprovava amb els vots favorables de tots els grups polítics la proposta de Reglament de Participació Ciutadana. “Riudebitlles Participa”.

Amb l’aprovació d’aquest reglament, fruit d’un procés participactiu que va començar l’any passat i que ha tingut la implicació de diferents persones del municipi, el govern de l’ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles vol manifestar el seu compromís polític d’impulsar instruments de participació que garanteixin el dret de la ciutadania a intervenir en els assumptes públics locals.
Amb el reglament, es vol definir els canals d’informació i comunicació municipal, definir els mecanismes de participació directa de la ciutadania en els assumptes públics i afavorir espais de deliberació i participació, al mateix temps que consolidar els espais de col·laboració amb el teixit associatiu i altres formes d’acció col·lectiva.
Per a la seva redacció s’ha partit del Reglament tipus de Participació Ciutadana publicat per la Diputació, s’ha obert un procés de debat ciutadà i s’ha constituït una Mesa político-tècnica de participació ciutadana.
El debat generat ha permès identificar els elements definitoris del model de participació de Sant Pere de Riudebitlles que han de marcar la regulació de la participació ciutadana. Les reflexions i aportacions de la ciutadania s’han tingut en consideració a l’hora de redactar el reglament. El contingut d’aquest reglament és, doncs, fruit d’aquest procés de debat i de l’anàlisi d’experiències d’altres municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: