Diumenge, 20 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PDeCAT i PSC ja han acomplert un 80% de l’acord de govern de Vilafranca per a tot el mandat

L’alcalde, Pere Regull, i el tinent d’alcalde, Francisco Romero, acompanyats per tots els regidors de govern han fet balanç dels dos primers anys de l’actual mandat.

Ho han fet en un acte a l’Enològica de Vilafranca en el qual han recordat les condicions amb les que van revalidar l’acord de govern, les principals prioritats i finalment han detallat les nombroses actuacions desenvolupades.

Pere Regull fa un balanç molt positiu dels dos anys de govern amb els que han arribat a donar compliment al 80% dels projectes que s’havien proposat per als 4 anys de mandat. L’alcalde recorda que el moment polític i econòmic del pacte de govern l’any 2015 els va dur a marcar quatre objectius principals. El primer el d’afrontar la sortida de la crisi atenent les necessitats de la població. El segon el de fer promoció de la ciutat, el tercer mantenir i millorar els serveis i la qualitat de vida i finalment un quart objectiu que ha consistit en la defensa del territori i del Penedès.

Assolir això ha estat possible en primer lloc per l’estabilitat política d’un bon pacte, segons Regull.

L’altre element que l’alcalde destaca com a fonamental per assolir els objectius ha estat la bona administració econòmica que ha permès mantenir serveis i fer inversions.

Per la seva banda Francisco Romero recordava que el pacte de govern es va assolir inicialment el 2013 i es va revalidar el 2015 i ha estat possible gràcies a la disposició de tots els regidors de treballar per un objectiu comú, evitant inestabilitat política a l’ajuntament en uns moments molt complicats.

Romero també apunta que la primera prioritat continua sent el bloc social per superar els efectes de la crisi.

L’alcalde apuntava també tot un seguit de xifres que constaten la feina feta en aquest dos anys, en els que s’han garantit els serveis per la cohesió social i s’han ampliat les ajudes a les famílies. Se’ns dubte un dels projectes urbanístics més destacats són les obres d’urbanització de la llosa de cobertura de les vies del tren.

També en aquest període s’ha posat en marxa el nou ambulatori, s’arribarà als 120 pisos d’habitatge social, han començat les obres de l’Oficina del DNI i han augmentat les actuacions per afavorir l’activitat econòmica, amb la rebaixa del 50% de les taxes d’obertura de noves empreses que creïn llocs de treball. Sense oblidar el reconeixement de la Vegueria Penedès o el treball desenvolupat en el projecte Vinyes per Calor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: