Dimarts, 14 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos detenen 2 membres d’un grup organitzat que havia comès 22 robatoris en empreses

Mossos de la Divisió d’Investigació Criminal van detenir el dia 17 de maig dos homes de nacionalitat romanesa, de 45 i 37 anys i de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors dels delictes.

La investigació es va iniciar el mes de març quan els agents van detectar l’activitat d’un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força a empreses que actuava principalment a la comarca del Baix Llobregat.

El lladres buscaven el lloc on hi havia els fusibles per tal d’extreure’ls i deixar-la sense fluid elèctric amb l’objectiu de tornar-hi un o dos dies més tard i comprovar que no els havien tornat a col·locar. També comprovaven que les bateries dels sistemes d’alarma i videovigilància s’havien esgotat i, per tant, havien quedat inutilitzades. Finalment, violentaven el sostre de l’edifici  pel mètode del butró per evitar que se’ls pogués veure des de l’exterior.

L’objectiu principal dels robatoris era aconseguir diners en efectiu i dispositius electrònics de fàcil col·locació al mercat negre.

Als integrants del grup criminal se’ls atribueix la participació en 22 robatoris amb força a empreses a les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Bages. Alguns dels membres del grup investigat ja havien estat detinguts l’any 2015 en el marc d’un operatiu pel robatori de cablejat de coure de les línies de l’AVE.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Donat el nou modus operandi des dels Mossos d’Esquadra recomanem que, quan les empreses rebin avisos de les empreses que gestionen les alarmes de seguretat i els facin saber que hi ha hagut una baixada o caiguda de tensió, comprovin que no els hagin tret els fusibles de la caixa on hi ha els comptadors, habitualment ubicats a l’exterior de l’edifici.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: