Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mossèn Xavier Aymerich serà el nou rector de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca

Desprès d’uns mesos de consultes el Bisbat de Sant Feliu ja ha decidit qui rellevarà mossèn Jaume Berdoy, que va morir el passat mes de febrer, en el càrrec de rector de la parròquia de Santa Maria.

Es tracta d’un mossèn molt conegut a Vilafranca, Xavier Aymerich.

Quan el 1996, amb 29 anys, va acabar el seminari el van destinar a Vilafranca, ciutat que no coneixia. S’havia d’incorporar al setembre però per començar a situar-se va venir els darrers dies d’agost, just per la Festa Major. Quan va ser ordenat capellà a Santa Maria es va muntar un pilar casteller i a partir d’aquí va començar a interessar-se pels castells. Va fer de mossèn durant 13 anys a la vila i l’any 2015 va fer el pregó de la Festa Major.

Un altre fet que el relaciona amb la festa és la seva afició pels castells i la seva participació amb la colla dels Castellers de Vilafranca, com a casteller de pinya.

Xavier Aymerich, és Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma. Actualment és director de la revista Missa Dominical del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, delegat de litúrgia del Bisbat de Sant Feliu, i professor de català al Seminari de Barcelona.

S’incorporarà com a nou rector de la parròquia de Santa Maria el proper mes de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: