Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un mort i un ferit greu en una benzinera de Sant Sadurní després que s’hi declarés un incendi

Un home de 43 anys va morir ahir mentre feia tasques de manteniment en els dipòsits d’una benzinera de Sant Sadurní d’Anoia a causa d’una deflagració.

Un home de 43 anys, veí de València, va morir ahir a la tarda mentre feia tasques de manteniment en un dipòsit de la benzinera que hi ha a la carretera de Sant Quintí, a Sant Sadurní d’Anoia. Un altre operari va resultar ferit greu i va ser traslladat en l’helicòpter medicalitzat del SEM a un centre hospitalari.

Els dos treballadors estaven a l’interior d’un dipòsit, buit de combustible líquid, on hi feien tasques de manteniment, quan es va produir una deflagració. Un tercer operari estava a l’exterior en aquell moment.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de districte de Sant Sadurní d’Anoia rebien l’avís pocs minuts després d’un quart de quatre de la tarda. Quatre patrulles de Seguretat Ciutadana i una de la Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets juntament amb 10 dotacions terrestres i un helicòpter que ha portat als GRAE i al GEM dels Bombers i quatre ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Les causes que van originar la deflagració s’estan investigant però les primeres hipòtesis apunten que podria ser una explosió per combustió química. El cap de l’operatiu dels Bombers de guàrdia, Agustí Gatell, explicava que semblava que hi havia hagut un petit incendi també dins del dipòsit.

L’alcaldessa de Sant Sadurní Maria Rosell comentava que feia ja uns dies que s’estaven fent aquestes tasques de manteniment, habituals en instal·lacions d’aquest tipus. Les tasques anaven a càrrec d’una empresa especialitzada de fora del municipi.

Rosell ha volgut agrair als serveis d’emergències i als cossos de seguretat la seva actuació. L’Ajuntament de Sant Sadurní ha decretat dos dies de dol i ha suspès el ple d’aquesta setmana, que es posposa al dia 6 de juny.

Els mossos han posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: